TRABZON / ORTAHİSAR - Dursun Ali Kurt Anadolu İmam Hatip Lisesi

Nis

Ramazan ayı boyunca hafız öğrencilerimiz tarafından icra edilen mukabele programımız okulumuz müdür yardımcısı Zekeriya OCAK tarafından yapılan hatim duasıyla tamamlandı. Emeği geçen öğretmenlerimize ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Nis

Ramazan Ayının sonuna yaklaştığımız bu günlerde okulumuz da Ramazan klasiği haline gelen davul çalarak sınıfları gezip mani okuyarak bahşiş isteme etkinliğinde her yıl olduğu gibi bu yılda eğlenceli kareler ortaya çıktı. Saliha  DİNÇASLAN Öğretmenimizin rehberliğinde görevli öğrenciler sınıfları, idareci odalarını ve öğretmenler odasını ziyaret ederek davul çalıp mani okudular. İsteyen öğrencilerimizin ve öğretmenlerimizin verdiği bahşişler yardıma muhtaç olanlara verilecektir.

Mrt

Hoş geldin ya şehri Ramazan

Mrt

Okulumuz Biyoloji Öğretmeni İlknur Yetim'in hem yazımını hemde yürüttücülüğünü yaptığı "Sada Projesi" kapsamında projenin son halkası olarak okulumuzun giriş katında proje içeriği ile ilgili fotoğraflardan oluşan bir sergi açılıdı. Sergide proje kapsamında gezilen illere ait birçok fotoğraf sergilendi. Sergi açılışından sonra davetliler arasında bulunan Ortahisar İlçe Milli Eğitim Müdürü Sayın Cemil KARAKAŞ ve diğer davetlilerle beraber okulumuza yeni kazandırılan Robotik Kodlama Atölyesinin de açılışını yapıldı. Gerek sergi gerekse Robotik Kodlama Atölyesi davetlilerden tam not aldı. Projeyi yazan ve yürüten öğretmenimizi ve projede görev alan öğrencilerimizi tebrik eder ayrıca atölyemizinde okulumuza hayırlı olmasını dileriz.

Şbt

Kadrosunda okulumuzun rehber öğretmeni Sümeyye ADIGÜZEL'in de  olduğu değişik okullardan bir gurup rehber öğretmenin senaryosunu yazıp oynadığı "Bu Sahne Aynı Biz" adlı oyun 27 Şubat saat 19:00'da okulumuzun konferans salonunda öğretmen, öğrenci ve velilerimizle buluştu. İçeriğinde ailelerin öğrencilerin yaşadığı güncel birçok sorunu konu alan eğitici birçok skecin bulunduğu tiyatro oyunu izleyicilerden tam not aldı. Profesyonel tiyatrocuların performansını aratmayan öğretmenlerimiz izleyicileri kahkahaya boğdu. Bu güzel eseri yazaıp oynayan öğretmen ekibini tebrik ediyoruz.

Şbt

2017 yılında eğitime açılmış olan okulumuzun sosyal donatı eksiklerinden birisi daha tamamlandı. Oldukça modern ve çağın gereklerine uygun eğitim verilecek olan  robotik kodlama atölyesi hizmete açıldı. Her öğrencinin bir bilgisayar ile çalışma fırsatı bulabildiği kodlama atölyemizde öğrencilerimiz 3D yazıcı ile ürünlerini üretebilme şansını da yakalayacak. Bu  sayede okulumuzun misyonuna uygun vatana ve millete hizmet sevdalısı, donanımlı bireyler yetiştirmeyi hedefliyoruz. Kodlama ve yazılım atölyemizin açılmasına katkı sağlayan herkese çok teşekkür ediyoruz.

Ock

Bu yıl okulumuz 12 sınıfında öğrenim gören ve üniversiteye hazırlanan öğrencilerimiz için Yarıyıl tatilinde okulumuzda çalışma kampı düzenlenmiştir. Öğrencilerimize bu süreçte başarılar dileriz.

Ock

2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı 1.Dönem sonu karne töreni okulumuzun konferans salonunda bir dizi etkinlikle yapıldı. Programda okul müdürümüzün öğrencilerimize yönelik tatil tavsiyeleri içeren konuşmasının ardından okul içi ve okul dışı sosyal sportif ve sanatsal alanlarda yarışmalara katılıp başarılı olmuş öğrencilerimize hediyeleri taktim edildi. Program İstiklal Marşımızın Müzik Öğretmenimiz eşliğinde okunmasıyla sona erdi. Öğrenciler karnelerini almak üzere sınıf öğretmenleri ile sınıflarına indi. Öğrencilerimize mutlu huzurlu ve verimli bir tatil diyoruz.

Ock

Etkinlik Haftası Kapsamında Filistinli Kardeşlerimiz için Kermes düzenledik. Kermesi organize eden Meslek Dersleri öğretmenimiz Ayşe AYDIN'a teşekkür ederiz.

Ock

Etkinlik Haftası Kapsamında Masa Tenisi Yarışması Düzenledik. Yarışmayı organize eden Müdür Yardımcımız Ahmet ÜÇÜNCÜ ye teşekkür ederiz.

Ock

2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı 1. Dönemi son haftasında okulumuz konferans salonunda Şiir okuma ve Hitabet yarışmaları düzenledik. Etkinliği düzenleyen Türk Dili ve Edebiyatı öğretmenimiz Nuran YANIK'a teşekkür ederiz.

Ock

Etkinlik Haftasında 9 ve 10. Sınıf lar arsında ayrı ayrı bilgi yarışması düzenledik. Birinci olan ekipler karne töreni esnasaında okul müdürümüz tarafından ödüllendirildi.