TRABZON / ORTAHİSAR - Dursun Ali Kurt Anadolu İmam Hatip Lisesi

Ekm

Okulumuzda Yürütülen SADA projesi kapsamında planlanan Ankara gezisini bir gurup öğrencimiz görevli öğretmenler gözetiminde gerçekleştirdi.

Ekm

Okulumuz konferans salonunda hazırlanan kutlama programı ile Mevlid Kandilimizi kutladık.

Üniversiteye yerleşen öğrencilerimiz.

Haz

Okulumuz Dursun Ali Kurt AİHL Fen ve Sosyal Bilimler Proje Okulu üniversite kazandırma konusunda Trabzon'da başı çeken okullardan birisidir.

Yeni bir okul olmamıza rağmen ekte sunduğumuz son 3 yılın üniversite başarı tablosundan da anlaşılacağı gibi başarımızı her geçen yıl artırarak devam ediyoruz.

Öğrencilerimizin neredeyse tamamı okul kurslarımızla hazırlanmakta ve yüksek hedeflere ulaşmaktadır.

Alanında uzman öğretmenlerle, harika okul ortamıyla, milli ve manevi değerlerle donattığımız gençlerimizi geleceğie taşıyoruz.

Ayrıca okulumuzun 120 kişilik modern erkek öğrenci pansiyonunu nternet sitemizdeki  PANSİYONUMUZ bölümünden inceleyebilirsiniz.

Okulumuz ile ilgili ayrıntılı bilgiye erişmek için internet sitemizdeki OKUL TANITIM bölümünü inceleyebilirsiniz. Hayallerine kavuşman için hepsi birbirinden kıymetli öğrencilerimiz arasına katılmaya ne dersin?

Karar vermeden önce seni ve aileni okulumuzu gezmeye çağırıyoruz.

Okulumuz Bahçecik Mahallesinde.

Haz

Karne törenimizi büyük bir coşku ile gerçekleştirdik. Tören okul müdürümüz Ali TAŞAN'ın konuşması ile başladı. Okul Müdürümüz yaz tatiline girecek olan öğrencilere tatillerini iyi geçirmelerini ve bol bol kitap okumalarını tavsiye etti. Okul Müdürümüz, emeklilik dilekçesi veren Coğrafya öğretmenimiz Ayfer ORHAN'a teşekkür etti ve hediye takdiminde bulundu. Coğrfya öğretmenimiz Ayfer Orhan ise konuşmasında öğretmenlere, öğrencilere ve bütün eğitim paydaşlarına teşekkür etti. Törende Tübitak Projelerindeki çalışmaları dolayısıyla Biyoloji Öğretmenimiz İlknur YETİM'e, Okulumuzun e Twinnig çalışmlarını yürüten ve Avrupa Kalite ödülü almamızı sağlayan İngilizce öğretmenimiz Elif EFE'ye, Ücretli öğretmen olarak bir yıl boyunca bizimle çalışan genç meslektaşımız Arapça öğretmenimiz Emine AKKUŞ'a hediyeleri takdim edildi. Ardından yıl boyu çeşitli etkinliklerde okulumuzu temsil eden öğrencilerimiz ile sınıflar düzeyinde yıl birincileri gruplar halinde  sahneye davet edilerek ödüllendirildi. Karne Töreni öğrencilereimize karne dağıtılması ile sonra erdi. Karne törenimizin hazırlanmasında emeği geçen bütün öğretmenlerimizi tebrik ederiz.

Haz

Daha önce Ulusal kalite etiketiyle ödüllendirilmiş olan okulumuzun  e Twinning projesi "Tell me a legend from your country "bu kez Avrupa kalite etiketiyle ödüllendirilmiştir. Projemiz Avrupa okul eğitimi platformunun özel bir alanında ilgiyle sunulacaktır. Okul Proje sorumlumuz İngilizce öğretmenimiz Elif EFE'yi kutluyoruz.

Haz

7 Haziran Salı günü 12. Sınıf öğrencilerimize mezuniyet töreni düzenledik. Yoğun veli katılımıyla gerçekleşen törende duygusal anlar yaşandı. Okulumuzda eğitim gördükleri dört yılın sonunda üniversiteye uğurlamaya hazırlandığımız 12. sınıf öğrencilerimize unutamayacakları bir tören düzenledik. Konferans salonunda başlayan törende öğrencilerimiz tek tek sahneye çağrılarak sınıf öğretmenleri tarafından mezuniyet belgeleri taktim edildi. Öğretmenlerimizin ve idarecilerimizin duygu dolu mesajlarından oluşan video gösterimi sonrasında törenin devamı için bahçeye inildi. Bahçede klasikleşen kep atma töreninin ardından pasta kesilerek veli öğrenci ve öğretmenlerimizin fotoğraf çekilmeleri için serbest zaman verildi. Öğrencilerimize bundan sonraki hayatlarında sağlık mutluluk ve başarılar dileriz. Yolunuz açık olsun.

Haz

Bir Bilenle Bilge Nesil kitap okuma yarışmasına katılan öğrencilerimiz ödüllerini aldılar. Yedi öğrencimiz kitap okuma yarışmasında dereceye girdi. Kendilerine başarılar diliyoruz.

Haz

Okursuz Kütüphane kalmasın projesi kapsamında yapılan sergiye katılan öğrencilerimiz Hamamizade'de Edebiyat oyunları ile dikkat çekti.

Haz

Öğrencilerimiz şiir dinletisinin ikinci ayağında Karagümrük yanıyor " şiiri ve müzik etkinliği ile güzel anılar biriktirdiler. Kültür edebiyat kulübü adına yaptıkları etkinlikler için Edebiyat öğretmenimiz Nuran Yanık'a teşekkür ederiz.

Haz

Bilim ve Keşif Kulübü Faruk Başaran Bilim ve Sanat Merkezine davet edildi. Öğrencilerimiz Bilim Şenliği açılışının yanı sıra değerli öğretmenlerin projelere dair atölyelerine katıldılar.

Haz

Bilim ve Keşif Kulübü kordinatörlüğünde10 ve 11 sınıflardan oluşan ekiple KTÜ Moleküler Biyoloji ve Genetik, Makine Mühendisliği, Bilgisayar Mühendisliği ve Elektrik ve Elektronik Mühendisliği fakültelerine ziyarete gidildi. Öğrencilerimiz çok sayıdaki  akademisyenden mesleki konularda  ve projeler ile ilgili fikir alma fırsatı buldu.

Haz

Okulumuzun konferans salonunda "Şiirlerin Sultanları" adlı programda 9/C sınıfı öğrencileri padişahlarımızın şiirlerinden örnekler okuyarak harika bir şiir dinletisi gerceklestirdiler.

Öğrencilerimizin arasındaki iletişim ve uyum sayesinde çok güzel bir program oldu.

Türk Dili ve edebiyatı öğretmeni Nuran Yanık ve öğrencilerini tebrik ediyoruz.

Haz

9 haziran günü 10 sınıf öğrencileri ile KTÜ Moleküler Biyoloji ve Genetik bölümüne teknik gezi düzenlendi. Gezi süresince öğrencilere zooloji botanik moleküler biyoloji hakkında bilgiler ve görsel sunumlar yapıldı birçok akademisyen tarafından gerçekleştirilen sunular ile öğrencilerin bilimsel okur yazarlığı geliştirildi

Haz

Din İşleri Genel Müdürlüğünün organize ettiği ve ilçemizdeki tüm imam hatip okullarının katılım gösterdiği "İmam Hatip Şenliği"ne okulumuz ev sahipliği yaptı. Okul bahçesinde okulların yaptığı sanatsal ve teknolojik çalışmaların sergilendiği bir sergi ve kısa açılış konuşmasının ardından konuklarımız konferan salonuna çıktı. Bir çok İmam Hatip Ortaokulu ve Lisesinin hazırladığı progran çok beğenildi. Okulumuzdanda şiir alanında il birincisi olan öğrencimiz şiirini program dahilinde tekrar okudu.